divendres, 20 de gener del 2012

Un any més la Behobia-Donostia

Cap a Donostia que hi falta gent! El passat dia 13 de novembre, vaig participar juntament amb els meus companys de club, a la popular Behobia-Donostia. Aquest any hi vam anar tota la família. Vam aprofitar per fer una setmana de vacances al País Basc i Asturies. Era el nostre primer viatge amb la Berta i va anar molt bé. El clima d'aquell cap de setmana a Donosti era espectacular o millor dit exagerat. Estavem a 25 graus en ple mes de novembre!
Amb tots els colomencs i colomenques enfilàvem amb el tren cap a Behobia, a prop del País Basc francès. Un cop allà, ens vam començar a equipar i deixar les bosses en els camions que ho porten a l'arribada. Em sentia bé de cames però notava els primers símptomes d'un refredat. No hi havia excuses i s'havien de fer els 20 km fins a Sant Sebastià. Vaig sortir juntament amb en Xavi i en Musta, però al primer quilòmetre em vaig desenganxar d'ells. No podia seguir aquell ritme amb la forta calor que feia. Vaig fer la meva cursa, anant de menys a més, com a mi m'agrada córrer. A tots els avituallaments m'hidratava i em feia una "dutxa" amb els gots d'aigua. Feia molta calor i els primers abandonaments es veien pujant a Gainxiruzketa. Va ser en aquest punt on vaig passar en Xavi que no anava gaire bé. Una setmana abans, en Xavi havia fet la marató de NY i no s'havia recuperat físicament. Més endavant veia en Musta però no el vaig poder agafar. Vaig fer una cursa molt intel.ligent, sense anar al límit. No es podia córrer ràpid per la forta calor i s'havia de gaudir de l'ambient. Espentava una mica quan veies corredors tirats als marges de la carretera amb els serveis sanitàris. Qui es passava ho pagava amb aquesta calor. Faltava poc per arribar, més o menys 1 km i agafo la bandera de mans de la Maria. Era la primera vegada que lluia la meva estelada en una cursa. Em vaig sentir com a casa, on compartim la llibertat del nostre poble. VISCA CATALUNYA I GORA EUSKAL HERRIA ASKATUTA!





dilluns, 9 de gener del 2012

Primera ultra la Matagalls-Montserrat

Fa massa dies que no escric al blog i us faré un resum d'aquests últims mesos. De temps, sempre n'hi ha per escriure, però les poques ganes i el fet de tenir el blog esportiu del club m'ha fet arraconar tots aquests mesos el meu blog. Torno a tenir ganes d'escriure-hi, i buscaré temps per explicar-vos les meves curses.
A l'estiu, com sempre, faig un descans de dues a tres setmanes. Només faig bicicleta de carretera perquè no puc estar quiet. Un cop s'acaba el descans, començo la nova temporada amb uns objectius molt diferents. La Matagalls-Montserrat serà el meu principal objectiu. Una cursa d'ultrafons de 84 km per la muntanya. L'objectiu és acabar juntament amb els meus companys, en César i en Joan. Em passo tot l'estiu acumulant força quilòmetres, però el temps se'm tira a sobre. He fet unes quants rodatges llargs d'uns 30 km aproximadament, malgrat això arribo justet. Una setmana abans de la Mm, per la Diada, faig la cursa dels makis de Sils: La Makisada, que és una cursa forestal d'uns 26 km. Acabo força bé però tocat per la forta calor que feia. Sort de la bossa d'hidratació que portava.
Arriba el dia de la Mm. Juntament amb en César i en Joan comencem la cursa a les sis de la tarda. Som dels últims a sortir i ens trobarem molta gent pel camí. És una cursa que desconeixem i som molt prudents al llarg dels 84 km. L'objectiu és acabar per sota les 15 hores, però un cop hem fet uns 55 km comencen els dubtes. El fet d'anar molta estona caminant no em va bé. Tinc la sensació que he bloquejat les cames i és molt difícil córrer. Crec que si hagués fet més estona corrents, hauria arribat a dalt de Montserrat molt millor. Els últims 10 km els faig juntament amb en César, que tampoc va gaire bé. En Joan ha continuat sol endavant a bon ritme. És en aquest moment quan pitjor m'estic trobant, si paro a l'últim control haig de plegar. Agafo un tros de plàtan i una beguda isotònica i segueixo caminant com puc. Em recupero, i els últims 5 km els fem a bon ritme pujant cap a Montserrat. Per fi s'ha acabat! Arribem amb més de 16 hores i amb poques ganes de tornar-hi. Estic fet pols!


En Jordi, en Ceña, en César i en Joan, a dalt de Montserrat