diumenge, 31 d’octubre del 2010

Un any més...seguim amb les curses del mes d'octubre.

És un mes on pots triar i remenar per fer tot tipus de curses. Cada vegada n'hi ha més arreu de Catalunya i fora del nostre país. Les curses s'han posat de moda i la participació de corredors és molt alt. El corredor d'èlit i el popular prenen part en la mateixa cursa, tots amb el seu objectiu particular. El més negatiu és que algunes curses s'han convertit en un negoci on perjudica econòmicament a l'atleta. Tot i això és un esport barat encara que vagis vestit "full equip". No me'n amago i m'agrada anar a l'última. Cada any faig servir un parell o tres de bambes, és el cost que té fer molts quilòmetres a l'any. Val la pena renovar el calçat, ja que és la part més important del corredor per evitar lesions. Sempre recomano que una bamba s'ha de canviar quan portes uns 800 km, tot depèn del corredor i dels objectius. També és important trobar la marca i el model de calçat més apropiat per cada corredor. Aquest any he escollit córrer amb un calçat més lleuger. Les meves característiques físiques m'ho permeten i de moment les sensacions son molt millors. He millorat molt aquest principi de temporada, seguint un entrenament molt anàrquic. Surto a córrer per plaer i cada dia faig un circuit diferent. L'objectiu és acumular el màxim de quilòmetres amb quatre dies d'entrenament. Variant el terreny, la distància, el temps i la velocitat pots aconseguir una millora notable. Això no vol dir que em rebenti a córrer. És buscar l'equilibri físic i mental per trobar-me en condicions en qualsevol distància.



Arribant...temps oficial 00:41:44

L'última cursa feta, el passat dia 24 d'octubre, la cursa del carrer nou de Girona. Una cursa on han canviat el recorregut després de forces anys. No m'ha desagradat el recorregut però l'organització de la cursa ha estat pèssima. La sortida molt estreta desaprofitant una avinguda com Jaume I. No he pogut accedir a les primeres files de sortida i he hagut de remontar molts corredors esquivant-los. La senyalització molt dolenta, on els corredors tallaven el carrer de forma espectacular. La part de la devesa, que era recorregut nou, havies d'esquivar alguna pilona no senyalitzada i passaves pel costat dels operaris que muntaven les atraccions. Algun dia hi haurà una desgràcia! Un cop arribat al carrer Santa Clara, t'adonaves de casualitat que hi havia l'avituallament. Per cert, molta gent no va poder tenir la seva beguda ja que s'havia acabat. També es podia veure molts pocs voluntaris en el recorregut tallan els carrers. El meu company d'equip, en Xavi ho ha patit. S'ha emportat una dona pel davant, quan creuava el carrer trucant amb el mòbil. Sort que no ha pres mal, tot i anar per terra, però el seu objectiu estava perdut. A l'arribada poca cosa, una beguda isotònica i poca cosa més. Estic content de la cursa que he fet, tot i tenir molésties al bessò dret. No he pogut fer la cursa al 100%.




L'Ivan i l'Aydin al seu pas pel pont de pedra. Dos cracks!




Dos patriotes catalans, en Manel i en Joan, a la marató nocturna de Bilbao. Felicitats per l'objectiu! Sou collonuts!

-Joan Massó 03:04:48 club AEF-La Selva (55è lloc marató nocturna de Bilbao)
-Manel Barroso 03:48:45 club AEF-La Selva (374è lloc marató nocturna de Bilbao)

dijous, 7 d’octubre del 2010

Comencem a tot gas!



Amb en Musta a la II Makissada de Sils

A tot gas! Una setmana després de ser pare i dormint poc, m'animo a fer la II Makissada a Sils. Una cursa pels estanys de Sils i per un terreny molt feréstec. Pots triar la distància, i faig juntament amb en Joan i en Musta la distància de 21 quilòmetres. Per als més valents, hi havia la marató rural, i també la cursa de 10. La cursa es fa a Sils per la Diada. Un bon motiu de reivindicar el nostre esforç per seguir sent catalans. A les 8 del matí es dóna el tret de sortida i enfilem els primers corriols. Ens equivoquem seguint el primer grup de corredors, però de seguida trobem el camí. El dia acompanya i les primeres calors es comencen a notar. L'únic avituallament es troba al quilòmetre 5. No ens parem pensant que n'hi haurà més. Doncs no, és una carrera d'autosuficiència i no ho sabíem. En arribar al quilòmetre quinze, l'home del mall em visita i comença l' "ocellot" fins a l'arribada. Arribo buit de forces però content. Em bec tota la coca-cola que puc arreplegar. Resultat final: 01:41:00
Una setmana més tard, toca participar a la cursa del meu poble. Una carrera de 6 quilòmetres que combina l'asfalt i el terreny forestal. Abans de començar la cursa fem un escalfament llarg per tal de fer més quilòmetres. Un cop escalfats i estirats, quedem els atletes de l'AEF-La Selva Club Olímpic Farners a la plaça de la sardana per fer la presentació de l'equip. Hi som gairebé tots. És la segona temporada i la novetat és la fusió de l'AEF-La Selva i el Club Olímpic Farners.
Em trobo força en forma tot i dormir poc les últimes setmanes. Faig una cursa molt bona rebaixant el cronòmetre en més d'un minut. Resultat final dels 6 quilòmetres: lloc 36 amb un temps de 00:24:28! Seguim sumant!



Bon ritme!




En Joan anava primer...llàstima de fer-lo perdre!




Equip AEF-La Selva Club Olímpic Farners 2010-2011



Amb en Manel a "tot gas"